Laat kinderen niet alleen

Ze pesten leerkrachten, ze vluchten de klas uit, en wanneer de ouders er niet bij zijn, is het groot feest. Zo ook in Kid Nation, de reality show met alleen kinderen.

Het Nieuwsblad:
Deelnemers Kid Nation feestend door eerste dagen

Controversiële realityshow plaatst kinderen in verlaten spookstad

Drop veertig kinderen van acht tot vijftien jaar in een verlaten spookstad en registreer wat er gebeurt. Dat is het uitgangspunt van Kid Nation, een controversiële reality-serie op de Amerikaanse televisiezender CBS. Gisteravond werd de eerste aflevering uitgezonden.

Het programma speelt zich af in ‘Bonanza City’, een spookstad in de Amerikaanse staat New Mexico. De kinderen moeten het er stellen zonder elektriciteit, stromend water, ouders of leraars. De kinderen moeten op eigen houtje hun dagelijks bestaan in groep organiseren: water pompen, zeulen met emmers, koken, de vaat doen, wc’s schoonmaken.

Het is de bedoeling dat de kids er veertig dagen blijven en zelf hun eigen samenleving opbouwen.

Natuurlijk worden de kinderen niet ècht aan hun lot overgelaten. Er zijn altijd cameramensen aanwezig en er is non-stop medische bijstand. Maar er is ook Jonathan Karsh, de ‘gastheer’ die de kinderen meehelpt om zich te organiseren.

Om toch voor enige structuur te zorgen zijn er arbeiders, handelaars en een ‘upper class’. Een vierkoppige gemeenteraad moet er over waken dat de gemeenschapsregels gerespecteerd worden.

Elk kind kreeg voor de deelname 5.000 dollar (3.700 euro). Bovendien is er op het einde van elke aflevering een ster uit echt goud te winnen. Waarde: 20.000 dollar (14.800 euro).

Het eerste feestje: losbandigheid troef

Al in de eerste aflevering geven de 40 kids een party om u tegen te zeggen. Enkele meisjes hebben geen zin in fuiven en zonderen zich af in de slaapzaal, alwaar ze zich meteen zorgen maken over hoe het verder moet, zo zonder structuur of enige vorm van gezag.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Children, Feest, Kid Nation, Kids, Kinderen, Nieuwsblad, Reality, School, Televisie, TV, video, Will someone please think of the children, YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s