Pesten op school: live vanuit Mater Dei Overpelt

Vandaag in Gazet van Antwerpen: “Een paar leerlingen van het Mater Dei-instituut van Overpelt hebben het pesten van hun leerkracht Engels in de klas gefilmd en op de videosite YouTube gezet. Het filmpje heeft de weinig flatterende titel gekregen: Dik wijf van Engels heeft niets te zeggen. De directie heeft nog niet gereageerd.” Bekijk het zolang het online staat.

Realistischer dan 16+. Leve (*kuch*) de Big Brother-maatschappij. De reacties op YouTube zijn vooral negatief. Het filmpje is nu al meer dan 4400 keer bekeken.

Ik heb een dubbel gevoel. Net zoals het incident met de treinbegeleider in mei. Enderzijds worden het recht van afbeelding en recht op privacy geschonden. Anderzijds kunnen misbruiken en ‘misbruiken’ zo worden aangekaard.

12 reacties

Opgeslagen onder Antwerpen, Big Brother, Dik wijf van Engels heeft niets te zeggen, Directie, Engels, Gazet van Antwerpen, GSM, GvA, Mater Dei, NMBS, Overpelt, Pesten, School, YouTube

12 Reacties op “Pesten op school: live vanuit Mater Dei Overpelt

 1. Moest dat mijn zoon zijn en ik zie zo een dingen op YouTube,…

 2. Wat een rotjong in die klas en wat een wonder dat mensen daar nog les aan willen geven… Moest het er ene van mij zijn, dan mocht hij zijn excuses ook op youtube zetten!

 3. Pingback: Video: weg uit de klas, weg van Grieks « Ecce Homo

 4. hmmm da komt me precies bekend voor. Ik was wel degene die bedenkelijk vanachter in de klas zat en een boek las in alle stilte. Heb het nooit echt gehad met onnozele kinderen.

 5. In de vorige eeuw gaven ze zulke “moeilijke gevallen” een paar lappen tegen hun oren. 😉

 6. kevin

  een beschamend voorbeeld van wat men in het Engels ‘mob-mentality’ noemt. Ik hoop dat iemand deze kinderen uitdaagt na te gaan hoe ze zichzelf zo konden laten meeslepen in het kwetsen van een ander. Wat ze die leerkacht hebben aangedaan is walgelijk, en dat weten ze zelf goed genoeg…ik geloof niet dat deze klas te idioot is om dat geweten te hebben… De vraag die ze nu zelf moeten beantwoorden is “waarom hebben we het dan toch gedaan?” als ze daarin slagen beseffen ze misschien hoe (ronduit) slecht dit was. Elk individu heeft waarde, en deze kinderen stonden toe dat enkele onruststokers een hele klas zover kregen een ander als ‘waardeloos’ te behandelen. Onruststokers zijn er altijd…het is dat dozijn leerlingen dat ‘niks’ deed dat zich echt vragen moet stellen.

 7. Pingback: Laat kinderen niet alleen « Ecce Homo

 8. Blijkt filmpje van 2 jaar geleden te zijn:
  http://www.hbvl.be/Limburg/3900/artikel.asp?art=5B3D6DF2-64CA-4E56-BBC1-050267CF25C8

  En ja, dan is er veel moeilijker tegen op te treden…
  Eenmaal verspreid, heeft niemand zoiets nog onder controle, ook oorspronkelijke maker niet, ook al heeft die er misschien ondertussen dik spijt van.

  Om het even wie die, of zij/hij nu iets met de school te maken had of niet, het filmpje ooit gedownload heeft, kan het weer online zetten. Niks meer aan te doen…

  Tenzij je morele afkeuring laten blijken door er geen aandacht aan te geven en dus met zijn allen dood te zwijgen :-D.

 9. Aha!

  Goed om weten, en inderdaad, een zoveelste bewijs…

 10. Moira

  Mhee in de krant stond er precies ik weet niet wat in .. amper iets gebeurd wij hebbe toch al ergere dingen meegemaakt gevecht met leerkracht en nog ergere dingen.

 11. Bianca

  Hoi, Ik heb te Lanaken op Alicebourg gezeten en wat denk je wat ze daar met je doen? Juist ja elke avond en de vrije uren kun je daar corvee doen.

  Waar is de Discipline gebleven dat je respect had voor een ander. En Dik wijf uitschelden enz dat heeft niemand nodig. Ook diegene die het filmde is een Dikke Persoonlijkheid, (doelende op het karakter van die persoon) Waaauwww ge kunne t wel verdragen om zo te doen. Maar als U gefilmt wordt? wat doet gij dan? en het zetten ze zo op internet om zo bekeken te worden.

  Weet ge wat ze met U moesten doen!! Als ge naar het toilet gaat dat filmen hoe ge daar aan het schijten bent. Waauwww dan dat op het Internet zetten eens kijken wie er aan het langste eind trekt?

  Waarom die Leraren(essen) zijn ook mensen die U klaar stoomt voor de toekomst zonder fatsoenlijke taal gebruik in het zakelijkleven dadelijk komt ge nergens dan zult ge nog vaak aan deze lerares nog terug denken.

  Discipline en respect en iemand in hun waarde laten dat moet gij leren.
  Is een advies van mij die op de rottigste Internaat heeft gezeten ALICEBOURG te LANAKEN. (het leek daar wel de jaren 1940-45) maar toch denk ik nog vaak aan hun.. zonder hun was ik nimmer die persoon geworden die ik nu ben. ( succesvolle zakenvrouw die heel wat in haar mars heeft)

  Stof om na te denken, wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s