‘Wedsite’: typo of nieuw woord voor ‘goksite’?

Je kan tegenwoordig wedden op een mogelijk huwelijk tussen Michael Jackson en Britney Spears. Dat schrijft HLN.be. Maar in het artikeltje staat het woord wedsite. Met een D. Is dat een typfout? Of is wedsite een neologisme?

Trouwt Britney met Michael Jackson?

Je kan voortaan wedden op wat er met Britney Spears zal gebeuren. Op de wedsite WagerWeb.com kan je op zeventien opties een weddenschap plaatsen. Het grootste fortuin kan je vergaren als Britney Spears uiteindelijk trouwt met Michael Jackson. Ook “ze zal voorgoed het land verlaten” staat hoog genoteerd, maar je kansen liggen vermoedelijk hoger als je wedt op “ze zal gearresteerd worden wegens dronken rijden” of “ze zal zich uiten als lesbienne”. (hln)

1 reactie

Opgeslagen onder Britney, Britney Spears, Gok, Gokken, Goksite, Het Laatste Nieuws, HLN, Jackson, Michael, Michael Jackson, Neologisme, Spelling, WagerWeb.com, Website, Wed, Wedden, Wedsite, Woordenboek, Woordenschat

Een Reactie op “‘Wedsite’: typo of nieuw woord voor ‘goksite’?

  1. Hallo!
    De oorsprong van het woord “wedsite” komt van het iets meer gebruikte woord “goksite”. De schrijvers van het artikel hebben in dit geval duidelijk gekozen voor het woord “wedden” in plaats van “gokken”, omdat “gokken” nog steeds zo pejoratief klink, vooral in België.
    Wat ze echter over het hoofd hebben gekeken is dat het woord “wedsite” eerder een Engels neologisme is voor “wedding site”. Geen enkel belang, zal je zeggen? Volgens mij wel, maar shhht, da’s een geheim!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s