‘Freddy’ van Shellac: Humo weigert verkoudheid- en diarreecartoon

Het tijdschrift Humo weigert de Freddy-cartoon van Shellac, bericht De Standaard. Tekenaar Shellac beschuldigt Guy Mortier ervan tussen te zijn gekomen. Hij maakt zijn beklag op zijn eigen blog. De gewraakte cartoon, Verkoudheid, vind je hier.

De Standaard: Labo de lux-cartoon mag niet in Humo verschijnen

BRUSSEL – Shellac, de tekenaar van de winnende cartoon, reageert verbolgen op de afwijzing van Humo.
Begin vorige maand won Shellac de cartoonwedstrijd van Labo de lux, het webplatform dat aan het Canvas-programma Lux xl gelinkt was. ‘Simpel, stom, duidelijk en echt geestig’, oordeelde jurylid Ever Meulen, die zelf lange tijd de huistekenaar van Humo was. Volgens het reglement zou zijn cartoon over het groene beestje Freddy in het tijdschrift Humo gepubliceerd worden, maar het weekblad weigerde dat. Alleen een link naar Shellacs website kon ervan af.

Op zijn blog spuwt Shellac zijn gal over Humo en oud-hoofdredacteur Guy Mortier, die hij ervan beschuldigt de publicatie van zijn cartoon tegengehouden te hebben. Bij Humo verwees men voor toelichting over de zaak naar Canvas, waar men verveeld zat met de situatie. ‘Er zijn blijkbaar onduidelijke afspraken gemaakt’, zegt woordvoerster Lesley Hernalsteen. ‘Maar Humo heeft de cartoon nu op zijn website gepubliceerd en wij kunnen ons daarmee verzoenen. We willen dit niet op de spits drijven. We moeten er wel voor zorgen dat zulke interpretatieproblemen in de toekomst vermeden worden.’ (dbj)

http://labodelux.canvas.be/
http://blog.shellac.be

I’m not impressed. Niet door de cartoon, ik vind hem niet grappig, maar ook niet door de censuur. Ik dacht dat dit soort schijthumor juist paste bij Humo. Enfin, leve komkommertijd.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Canvas, Cartoon, Censuur, Freddy, Guy Mortier, Humo, Humor, Labo De Lux, Media, Shellac

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s