Freya Van den Bossche biecht op: “Niet klaar voor Kamer”

Freya Van den Bossche twijfelt er zelf aan of ze fractieleidster van de sp.a in de Kamer van Volksvertegenwoordigers kan worden. Een rondslingerend briefje bewijst haar onzekerheid.

De Standaard en Om ter saaist publiceerden al de nota. Zo’n briefje lijkt een pr-ramp. Of niet? Hoe toevallig slingert dat briefje rond? Het kan ook een handige zet zijn om de verwachtingen te verlagen, waardoor ze sneller goed werk kan leveren. Het maakt haar ook menselijker.

Het briefje:

Ik begin toch een beetje te aarzelen. Misschien moet je straks enkel Caroline [Gennez] aankondigen. Ik stel voor dat we over mijn positie nog wat nadenken. Ik weet niet zeker of ik dat fractieleiderschap aankan, inhoudelijk en wat de combinatie met mijn kinderen betreft. Moet ook nog eens goed zien of frank en ik het eens kunnen raken. Dus liever nu Caroline, zonder mij. We zien nog wel, dan.

Dus: jammerlijke uitschuiver, of geplande lek? Het doet me wat denken aan het briefje van president George W. Bush aan Condoleezza Rice, toen hij tijdens een meeting van de VN Veiligheidsraad moest plassen.

Handschrift

Anyway, kan een grafoloog nu zijn/haar mening poneren over het handschrift van de ex-Begrotingminister? Wie weet wat we dan leren…

Update: Freya zal geen fractieleidster zijn. Dat meldt Radio1 op 13 juni rond 14h30. Daar gaat mijn theorie…

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder België, Brussel, Kamer, Media, Pers, Politiek, Sp.a, Vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s