Hoe start je een blog?

Hoe start je toch met een blog? Door wat ruchtbaarheid te geven. Hoe dat kan, las ik op Om ter saaist. Gewoon linken naar andere blogs, en ‘kankeren’. En die verwoede bloggers vinden zichzelf blijkbaar nogal belangrijk.

Blijkbaar doen bloggers aan groepsincest. Je weet wel, het onskentonsprincipe. Of beter, onslinktons. Nou, dat lijkt niet moeilijk. Er zijn zelfs bloggerconventies. Of het trekt op Sar Trek-conventies, weet ik niet, want ik ben geen Trekkie, en ik heb nog geen blogmeeting meregemaakt.

Wat er op zo’n meeting gebeurd, weet ik niet, maar ik heb er een vreemd beeld van. Het doet me denken aan die reclame op televisie voor draadloos internet. Die waar Nerds Aller Landen buitenkomen en voor de eerste keer in tien jaar natuurlijk zonlicht op hun huid voelen. En dan maar stoefen bij elkaar hoe goed hun blogje het doet.

Wat is er dan zo belangrijk voor die bloggers? Op de A-list staan van de Standaard. Of over zich laten spreken. Iets waar Vlaams Belanger Tanguy Veys nogal specialist in is. Weer een homofoob berichtje en hop, de holebisites springen erop. Zo simpel is dat.

Ik begin mijn draad kwijt te raken, en zal het maar voorlopig hierbij laten. Is dat niet braaf van me?

14 reacties

Opgeslagen onder België, Bloggen, Ecce Homo, Holebi, Homo, Internet, Media, Mensen, Multimedia, Online, Politiek, Vlaanderen, Wordpress

14 Reacties op “Hoe start je een blog?

 1. En ook: vertel eens iets meer over uzelf, en zorg ervoor dat er wat inhoud op uw weblog staat vooraleer de halve wereld om een link te smeken. 🙂

 2. Dat komt, dat komt 🙂

 3. Tom

  Het is eens wat anders dan “dit is mijn persoonlijk blogje en hier zal ik proberen om elke dag mijn visie op de wijde wereld neer te pennen”. Maar daarom is het nog niet beter natuurlijk. En wat is “verwoedde”, de verleden tijd van “verwoed” of zo?

 4. Jawel, want sommigen zijn precies wat in slaap gevallen 😉

 5. Tom

  Das… niet echt grappig.

 6. Ik doe gelukkig niet mee aan de Comedy Casino Cup

 7. Pingback: Wie wat waar? « Ecce Homo

 8. Ik vind dit toch maar een vreemde manier om een blog te starten. Je staat er natuurlijk wel meteen, dus ’t is misschien wel een effectieve manier, maar of iedereen zo’n grote mond zal appreciëren…

 9. O ja, je hebt wel een originele titel.

 10. Het feit dat hij hier al 9 reacties heeft ( met deze erbij 10 ) bewijst eigenlijk zijn gelijk :-). En zijn we er niet allemaal een beetje beter van geworden ?

 11. Bwa, grote mond… mijn mond valt wel mee. Ik wilde eens nakijken of al dat linken efficiënt zou zijn, en wat blijkt: het werkt. En dank je wel.

 12. Vanavond gaan we net iets meer verlicht slapen, Vokspoopoelie…

 13. Pingback: Much ado about a Top 100 « Ecce Homo

 14. does anyone knows if there is any other information about this subject in other languages?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s